Laddar innehåll...

HISAB/JOKER AB

 

 

Företaget grundandes 1983 under namnet H-I Service Postorder och som det ursprungliga namnet antyder så skedde försäljningen då främst via postorder – dåtidens motsvarighet till nutidens E-handel. Tio år senare startades grossistförsäljning från lokaler i Varberg, då under namnet HISAB.    
År 2000 köptes företaget Joker AB och sedan dess har namnet varit Hisab/Joker AB.

 

Inriktningen var under början av 2000-talet främst roliga presenter, barartiklar och hembryggning. Därefter påbörjades en satsning på diverse ställprodukter med olika namn och texter, vilket genast blev en stor succé – och är så än i dag!

Totalt har företaget sålt ca. 15 000 000 produkter med namn/text på, allt från muggar och ljus, till nyckelringar och hårborstar.

 

Hisab/Jokers nästa stora milstolpe är när vi 2008 började satsa på Halloween & Maskerad. Det blev början på en resa som fortfarande pågår, ständigt växer och utvecklas.  
Vi var kanske inte först men vi är sedan länge störst i Sverige och Norden – och tänker så förbli!

 

Företaget har hela tiden haft ambitionen att utvecklas, och Fest & Party blev vårt nästa område att lyckas inom. Med de senaste åren i bagaget kan vi konstatera att det skett en oerhörd utveckling inom området, med fler roliga och påkostade kalas, partyn och fester. Även här har Hisab/Joker en marknadsledande position i Norden, och vi kan erbjuda dukning, pynt och ballonger till livets alla tillställningar – från Babyshowern och dopet, till barnkalaset och till 50-årsfesten!

 

Inom Fest & Party har vi en rad olika licenser knutna till oss– allt från Pippi Långstrump till Babblarna och Mumintrollen. Det senaste och just nu snabbast växande segmentet är just vår satsning på Licensprodukter.
I vårt sortiment finns inte bara licenserade produkter till kalas och fest utan också inom en rad andra produkterkategorier, såsom muggar, glas, maskerad och leksaker, med licenser från bland annat TV-produktioner, musik och sport.

 

Vi finns på Härdgatan i Varberg där drygt 30 personer arbetar med allt ifrån administration, lager, logistik, kundvård, produktutveckling, inköp och marknadsföring.
Vi omsätter ca 200 000 000.- och med nästan 2000 aktiva kunder/butiker har vi hela Norden som vår marknad!